Трагично: Почина едногодишното детенце поради лекарска грешка!

Поради лекарска негрижа денеска за жал малото ангелче од Србија кое проголта зрно грав со кое се задуши, ја загуби битката со животот. Шестнаесетмесечната Николина Тадиќ падна во кома откако се задуши со зрно грав, при што веднаш беше пренесена во болница, но во амбулантното возило немало кислород, поради што малото девојче остана без воздух на патот кон болницата.
Таткото на малата Николина Тадиќ раскажува дека таа голтнала едно зрно грав кое случајно паднало на подот и почнала да се гуши, но не добила доволно добра грижа во болницата. Немало доволно здравствени работници и возилото не било доволно опремено.На половина пат до болница детето целосно останало без воздух.Шестнаесетмесечната Николина Тадиќ падна во кома откако се задуши со зрно грав, при што веднаш беше пренесена во болница, но во амбулантното возило

Пронајдете не на следниве мрежи: