Треба да знаете да флертувате: Испробани методи кои ќе ви помогнат!

Loading...

Не можете да се пофалите со заводнички вештини? Не очајувајте…Еве  неколку испробани методи!
Постојат пет видови на флерт
Традиционално, физичко, искрено, заиграно и пристојно. Околку 25 отсто од флертувањето отпаѓа на заиграно, а 30 отсто на искрено, односно барем на обидување на искрено завењеување. 
Гледањето во очи ве прави привлечн
По насмевката воспоставете контакт со очите. Тоа не е само знак дека сте заинтересирани тоа е и начин на кој станувате привлечни. Луѓето кои не гледаат во очи автоматски ни се попривлечни.
Допирите се императив
Ако сакате да владеете со заведувањето мора да ја допирате личноста која сакате да ја заведете, затоа што допирите се најмоќно оружје на кое никој не може да остане рамнодушен. Внимавајте само да бидат нежни суптилни, затоа што во спротивно ќе делувате напдано и непривлечно.

 
Недостижноста навистина пали
Верувале или не, ова важи и за мажите и за жените. Ако околу некого мора да се потрудиме тогаш тој ни станува многу привлечен. Иако нема точно објаснување зошто е тоа така, изгледа се се сведува на тоа дека човекот секогаш го сака она што не може да го има. 
Многу е важно како разговарате
Истражувањето покажува дека привлечни се оние мажи кои имаат длабок глас. Мажите пак сакаат жени кои имаат мек и помалку шепотлив глас. Па така, обрнете внимание на тоа како разговарате. 
Моќта на црвеното!
Црвената боја е силно оружје на заведувањето но секако само кај жените. Тие кои на себе имаат било каков црвен детал на мажите им се привлечни. 
Моќта на директноста!
Жените заведуваат со црвената боја а мажите со директноста. Жените повеќе сакаат мажи кои директно комуницираат. Односно сакаат мажи кои знаат што сакаат!Еве  неколку испробани методи!
Постојат пет видови на флерт
Традиционално, физичко, искрено, заиграно и прист

loading...
Loading...