Третата светска војна чука пред врата

– Трета светска војна ни чука на вратата – смета лидерот на Либерално-демократската партија на Русија, Владимир Жириновски.- Трета светска војна е можна, а причината за тоа е Украина. Се случува истото како во 1914 година, кога активностите на Србија против Австро-Унгарија доведуваат до избувнувањето на Првата светска војна – забележува Жириновски.
– Сега работите се повторуваат. Украина со своите дејствија ја води Европа кон Трета светска војна. И за жал, тоа ќе се случи. Украина ќе ја запали Третата светска војна – убеден е политичарот.
– САД ќе имаат корист од ситуацијата и ќе си ја поделат Украина. Полска ќе си ги врати Лавов, Ровно и Луцк. Унгарци ќе го земе Закарпатието, а Романија ќе ги земе Буковина и Черновци – вели Жириновски, без да споменува кој дел од Украина би ги зела Русија.- Трета светска војна е можна, а причината за тоа е Украина. Се случува истото како во 1914 година, кога активностите на Србија против Австро-Унгар

Пронајдете не на следниве мрежи: