Трогателни фотографии кои засекогаш ќе останат врежани во вашето сеќавањето

Loading...

Емотивна галерија. 
 
 
 
На оваа фотографија е 86-годишниот Константин Пронин, воен ветеран од Втората Светска Војна. Секоја година со неговите колеги од одредот се среќавале во парк во Москва, но на оваа последна средба тој бил единствениот кој се појавил.

Оваа фотографија е пронајдена во домот на Роберт Бен Роудс, сериски убиец кој собирал автостопери, ги измачувал и ги убивал. Ова е една од неговите жртви, Реџина Волтерс, а оваа фотографија се верува дека ја направил неколку моменти пред да ја убие.

 
Човек од Литванија во шок откако во несреќа прегазил и убил 8-годишно момче.

Турски офицер измачува прегладнети дечиња со парче леб за време на геноцидот во Ерменија во 1915 година.

Двајца инженери за последен пат фотографирани живи пред да изгорат во пожарот кој ја зафати ветерницата која ја граделе во Холандија.

 
Украина, 1941 година. Евреин клечи пред масовна гробница, само неколку секунди пред да биде убиен од страна на Нацистите.

 
 
 
 
  
 
 

loading...
Loading...