Турција со голема донација за настраданите во Македонија

Пријателска Турција се организираше и испрати голема хуманитарна помош за Македонија, за настраданите од поплавите од скопскиот регион, пренесува ТВ Тера.Помошта доага од збратимениот град со општина Битола – Бурса. Од 1994 година сме збратимени со оваа турска општина. Собраа и испратија 7 шлепери хуманитарна помош за настраданите од поплавените подрачја во Македонија.
Донацијата лично ја испрати градоначалникот на Бурса Реџеп Алтепе, кој меѓу другото, рече дека сочуствува со настраданите во големата поплава која во саботата го зафати Скопје и околината и одзеде многу животи, а на многу семејства потребна им е помош .
Градоначалникот го изрази и своето длабого сочуство со семејствата на загинатите и настраданите од поплавите.
Не е прв пат Турција со голема хуманитарна помош да ја помага Македонија во време кога помошта е неопходна.
Помошта доага од збратимениот град со општина Битола – Бурса. Од 1994 година сме збратимени со оваа турска општина. Собраа и испратија 7 шлепери ху

Пронајдете не на следниве мрежи: