УБИСТВО ПРИ ПРЕНОС ВО ЖИВО НА ФЕЈСБУК: Се снимал додека зборувал, одеднаш…

Антонио Перкинс (28) е убиен во Чикаго додека правеше пренос во живо на Фејсбук.Перкинс се снимал во западниот дел од Чикадо кога засега непознато лице му пукало во глава и во вратот. Потоа се слушнале различни панични рекации на неколку луѓе и плач на жена. Видеото сѐ уште е достапно на Фејсбук, каде привлече големо внимание на корисниците на оваа социјална мрежа.
Ова е втор инцидент за три месеци во Чикаго при што е снимено пукање во живо. Во март непознат маж е погоден дури 16 пати.
Опцијата на Фејсбук Лајв стрим (live stream) овозможува директни преноси во живо и е покрената во 2010 година, а експанзијата ја доживеа во изминатите неколку месеци.Перкинс се снимал во западниот дел од Чикадо кога засега непознато лице му пукало во глава и во вратот. Потоа се слушнале различни панични рекации

Пронајдете не на следниве мрежи: