Учесник на протестот: Не сме против Албанците, туку против платформата

Loading...

Не сме дојдени овде против Албанците, ние сакаме соживот, но нема да дозволиме некаква Платформа, донесена од други земји, да го промени уставот на Македонија, вели еден од учесниците на протестот.-Ние не сме партиски определени, ние сме граѓанско здружение, дојдени сме да ја одбраниме татковината, Македонија. Ние имаме една татковина, тоа е Македонија. Бидејќи нашите политичари се ученици од  западот, поточно од Тирана и од некои други земји, за да дојде до менување на името со Албанската Платформа. Ние таа платформа не ја поддржуваме и нема да дозволиме менување на Уставот на Македонија, како и на името и на сите други работи кои се зацртани во Платформата, што е дадена од Тирана или од други места од западот.  Ние не сме дојдени против Албанците овде, ние сме за соживот, но ова што го прават од западот не го поддржуваме. Ги повикувам сите граѓани на Република Македонија, дали се партиски или непартиски, да излезат на улица и да не си го продаваат името, да си ја задржиме, една Македонија имаме, немаме ние друга држава, вели тој.-Ние не сме партиски определени, ние сме граѓанско здружение, дојдени сме да ја одбраниме татковината, Македонија. Ние имаме една татковина, тоа е

loading...