„УЕФА“ со специјален прилог: И Македонија има свој Меси- Иван Настевски!

Иван Настевски, 22-годишниот македонски фудбалски интернационалец од редовите на грчки Етникос Газорос, се најде во специјалниот прилог на официјалниот сајт на „УЕФА“ насловен како „ЕВРОПСКИТЕ ФУДБАЛЕРИ КОИ НАЛИКУВААТ НА МЕСИ“.„Низок и премногу вешт. Настевски беше промовиран во Македонскиот Меси од локалните репортери пратејќи ги неговите игри во дресот на ФК Македонија на својата 17 годишна возраст во сезоната 2008/09. Играше во Вардар, Работнички и Тетекс, но – сега 22 годишниот фудбалер игра во Грција во екипата на Етникос Газорос“ стои во прилогот на „УЕФА“.
„Во моментов не размислувам за иднината, тренирам доста напорно и се надевам дека Господ има план за мене“ вели Иван Настевски за официјалниот сајт на „УЕФА“.
Повеќе на:sport365.mk„Низок и премногу вешт. Настевски беше промовиран во Македонскиот Меси од локалните репортери пратејќи ги неговите игри во дресот на ФК Макед

Пронајдете не на следниве мрежи: