Улрик Вилбек: Ви недостига Мојсоски!

Улрик Вилбек, селекторот на Данската ракометна репрезентација, по завршувањето на првата групна фаза на европското првенство ја анализираше нашата група во Хернинг и крајниот исход.„По прикажаното против Македонија и против нас, лесно можеше и Чешка да се квалификува во наредниот круг, но тие потфрлија на мечот со Австрија. Македонија се покажа како цврста и покрај проблемите, Мојсовски е многу значаен играч за нив, и многу им недостига. Сега со вклучувањето на Прибак очекувам да бидат уште посилни. Овој пат ве победивме нешто полесно, но факт е дека игравме дома, а сите претходни натпревари беа многу неизвесни и драматични“ изјави Вилбек.
Повеќе на: sport365.mk„По прикажаното против Македонија и против нас, лесно можеше и Чешка да се квалификува во наредниот круг, но тие потфрлија на мечот со Австри

Пронајдете не на следниве мрежи: