УМС на ВМРО-ДПМНЕ обезбеди еднодневна екскурзија за 50 деца без родители

Loading...

Околу 50 деца згрижени низ скопските домови, благодарение на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денеска го посетија скијачкиот центар Попова Шапка и уживаа во снегот, санкајќи се и правејќи снежни фигури.Средствата за реализација на оваа еднодневна екскурзија за децата се обезбедени од страна на Унијата на млади сили.
-Како што најавивме, денеска сме тука на Попва Шапка заедно со околу 50 дечиња од домот за деца „25 Мај“ во Бутел, од  Дневните центри за деца од Гази Баба и Чичино село и од интернатот во село Љубанци, се со цел да се посанкаме, да се подружиме, да направиме снешковции и на крајот од денот да заминеме за Скопје со позитивни сеќавања и со насмевка на лице, истакна претседателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Владимир Нелоски.
На дечињата им беа обезбедени топли оброци и санки, за целосно да можат да уживаат во снегот.
Нелоски додаде дека оваа акција е организаирана со поддршка на советниците на УМС од општинските совети низ цела Македонија.Средствата за реализација на оваа еднодневна екскурзија за децата се обезбедени од страна на Унијата на млади сили.
-Како што најавивме, де

loading...
Loading...