Упаднаа во општината во Солун и извикуваа: Македонија е грчка

Loading...

Членови на ултранационалистичката партија во Грција „Златна зора”, вчера насилно упаднале во општинската зграда во Солун и извикувале „Македонија е грчка”.Извикувале навреди против Македонија и фрлале летоци во салата на општината за време на одржување на седница.
Меѓу приврзаниците на „Златна зора“ кои влегле во зградата на општината, двајца се пратеници во грчкиот парламент, јавија грчки медиуми.
 
Извикувале навреди против Македонија и фрлале летоци во салата на општината за време на одржување на седница.
Меѓу приврзаниците на „

loading...