Управниот суд ги разгледува тужбите на СДСМ

 Управниот суд вечерва разгледува две тужби поднесени од Коалицијата предводена од СДСМ за решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за предвремените парламентарни избори на 11 декември.Од Управниот суд соопштија дека ќе бидат разгледани две тужби на СДСМ. Во 18 часот започна јавна седница по поднесената тужба од Коалицијата предводена од СДСМ за УРП.бр.513/2016 за поништување на Решението на ДИК, УП1.бр.10-493 од 17.12.2016 година. Потоа ќе се одржи јавна седница по поднесената тужба од Коалицијата предводена од СДСМ УРП.бр.514/2016 за поништување на Решението на ДИК УП1.бр.10-490 од 17.12.2016 година.
Советот на судии е составен од Весна Јовановска, претседател и членовите Бурим Сејдини, Анета Џигерова, Ѓоко Живковски и Драгослав Радичевски.
Коалицијата предводена од СДСМ поднесе четири тужби до Управниот суд, а една тужба поднесе ВМРО-ДПМНЕ.
Управниот суд има рок од 48 часа да постапува по овие тужби и рок од 24 часа одлуките да ги објави на веб-страницата на Судот, која е конечна.Од Управниот суд соопштија дека ќе бидат разгледани две тужби на СДСМ. Во 18 часот започна јавна седница по поднесената тужба од Коалициј

Пронајдете не на следниве мрежи: