УРНЕБЕСНО: Железничка станица ги повика студентите да смислат креативен слоган, но ова не го очекуваа!

Loading...

Хрватската компанија „HŽ Putnički prevoz“ ги повика студентите да смислат креативен слоган во врска со железничкиот сообраќај кој ќе биде користен за промотивни цели.Слаганот требало да биде краток јасен и лесно забележлив, а да асоцира на воз, железница, патувања, патници и слично, се наведува во барањето.
Иако слоганите компанијата ги очекуваше на меил, она што никој не го очекуваше е тоа дека тие станаа апсолутен хит на Твитер.
Издвоивме неколку од нив…Погледнете:
– Зошто да се брзате?
– Кој рано рани, сеедно, со нас секогаш ќе доцни.
– Што е HŽ без доцнење?
– Just don’t do IT.
– Тргнете со воз, стигнете со автобус 2 во 1.
– Бидејќи поспоро не може.
– Трошиме јавни пари со стил.

 
– Во цената на картата не се пресметани прославите на 4 родендени кои ќе ги дочекате во текот на возењето.
– Пат околу Хрватска за 80 дена.
– Одите на одмор? – Поминете пола од него во нашиот воз.
– Железницата каква што беше некогаш.
– HŽ – со нас и најкраткиот пат трае подолго
– Патувајте со нас. Сел живот
– Со нас Ана Каренина уште би била жива.Слаганот требало да биде краток јасен и лесно забележлив, а да асоцира на воз, железница, патувања, патници и слично, се наведува во барањето.

loading...
Loading...