Усташки графит на партизанска спомен-плоча во Хрватска

Loading...

Во хрватскиот приморски град Сплит на спомен-плочата на Првиот сплитски партизански одред бил испишан графит со ознака U и крст, јавува порталот „Индекс“.Плочата, како што пишува хрватскиот портал, и претходно била цел на вандали.
По дојавата за вандализирањето на спомен-плочата, на терен излегол советникот на сплитскиот градоначалник за комунални прашања, а испишаните усташки симболи биле избришани.
Од полицијата за „Индекс“ рекле дека не знаат ништо за вандализирањето на спомен-обележјето.Плочата, како што пишува хрватскиот портал, и претходно била цел на вандали.
По дојавата за вандализирањето на спомен-плочата, на терен изл

loading...