УЖАСЕН ПРЕСВРТ: Бразилските фудбалери во срушениот авион се убиени! Не станува збор за несреќа!

Боливискиот министер за одбрана Рејми Фереира, изјавил дека за трагичниот пад на авион во Колумбија на 29. ноември, во кој се наоѓале и фудбалери од бразилскиот прволигаш Чапокоензе Реал, виновен е пилотот.„Авионот имаше малку гориво. Тоа не беше несреќа, беше убиство“ – рекол Фереира.
Авионот пренесувал фудбалер на финалето на јужноамериканскиот куп во Меделин. Загина 71 патник, меѓу кои седум членови на екипаж, 21 новинар и 19 фудбалери.
Преживеале три фудбалери, бразислки новинар и два члена на екипажот.
Директор на колумбискиот цивилен авио-превоз Алберто Боканегра, меѓу хипотезите за несреќата навел дека во авионот снемало гориво. Тој додал дека ако се утврди дека тоа е причина за пад на авионот, тоа би значело дека станува збор за несовесност на пилотот кој е одговорен за тоа авионот да има доволно количество на гориво.
Обвинителствата во Боливија, Бразил и Колумбија покренаа независни истраги за причините за трагедијата.„Авионот имаше малку гориво. Тоа не беше несреќа, беше убиство“ – рекол Фереира.
Авионот пренесувал фудбалер на финалето

Пронајдете не на следниве мрежи: