Ужасна исповед на жртва на насилство: Ме удираше со чекан во глава, а нашата тригодишна ќерка…

Драгана Драгоевиќ (35) од Бор, која е во инвалидска количка од својата девета година, се одлучи да прозбори за страшното злоставување кое три години го трпи од својот маж Ненад.Во еден момент додека ме држеше над количката почувствував дека ја губам свеста. Помислив на она најлошото. Потоа ме пушти и секогаш се грижеше за тоа да не останат модринки, и да никој не се посомнева што ми се случува, затоа што пред другите се трудеше да биде љубезен и фин-низ солзи раскажува таа.
-Се закануваше дека ќе ме убие. На никој не можев да му се пожалам затоа што ми се закануваше дека доколку прозборам ќе ја однесе некаде нашата тригодишна ќерка и никогаш повеќе нема да ја видам- додава Драгана.
Драгана со години молчела и трпела. За малтретирањето никој не знаел бидејќи однадвор тие личеле како среќен и идиличен брачен пар.
-Имаме добра работа заедно работиме на веб дизајн имаме и доволно пари за нормален живот, откако се породив помалку учествувам во работата. Секој пат вели дека нема да се повтори пак да ме тепа но залудно. Секогаш се повторува. Секогаш му било важно само пред другите да излезе херој и добар.
За време на бруталното злоставување во куќата е присутна и нивната ќерка…Драгана додадава дека и е срам да раскажува што се и правел….

Пред ќерката ја удирал дури и  со чекан по глава, а потоа го терал и малото девојче со чеканот да ја удира својата мајка.
-За среќа таа е мала па не разбира многу работи. Но во една прилика го молеше да не ме тепа.- раскажува таа.
Парот од 2014 година живее во Бор, а ова храбра жена тврди дека повеќе не се плаши од својот маж.
-Додека стуридравме и живеевме во Белград Ненад беше целосно поинаков. Тогаш имавме и повеќе работа и повеќе пари. Кога се породив решивме да се преселиме  во Бор и тогаш започна целото малтретирање. Во една прилика ми кажа дека тој на мене ми бил слуга  и дека треба да му исплатам 30.000 евра за тоа што ми помага што сум во инвалидска количка. Еднаш ме праша кога сакам да ме убие за да ми биде полесно.
Секако Ненад во јавноста вели дека не може да разбере зошто неговата сопруга вакви лаги кажува во јавност. Но сепак е приведен поради сомневање дека извршил кривично дело насилство во семејството и е во притвор.
Насилството го пријавиле родителите на Драгана, таа првенствено негирала дека трпи насилство затоа што сопругот бил повикан со неа. Но откако биле повикани посебно да даваат изјави таа раскажала се…Во еден момент додека ме држеше над количката почувствував дека ја губам свеста. Помислив на она најлошото. Потоа ме пушти и секогаш се грижеше за

Пронајдете не на следниве мрежи: