Вака ќе изгледа Велигден оваа година!

Loading...

Велигден – најважниот верски празник во православниот календарВелигден е најголемиот христијански празник, кој го одбележува и слави Христовото воскресение. Празникот се одбележува на нешто поинаков начин и обично на различни датуми (стар и нов календар), кај православието и останатите христијански вери. Еве како кај нас оваа година ќе се одбележи Велигден:

извор:ТапаМуабет.мкВелигден е најголемиот христијански празник, кој го одбележува и слави Христовото воскресение. Празникот се одбележува на

loading...
Loading...