Вели Мумин: Ова е заедничка Македонија

Loading...

Познатиот боксер, Вели Мумин даде поддршка на инцијативата „За заедничка Македонија“.Бронзениот од Европското првенство во 2006, трикратниот освојувач на „Златниот гонг“ и двократниот „Спортист на Македонија“, кој воедно и носител на спортска пензија од државата, дава подршка на иницијаторите за заштита на унитарниот карактер на Македонија.
-Поддршка за МакедонијаМакедонија е се што имаме. Македонија на Македонците, Ромите, Албанците, Србите, Власите, Турците. На сите граѓани што живеат овде. Ова е заедничка Македонија. Поддршка за иницијативата, напиша Вели Мумин.Бронзениот од Европското првенство во 2006, трикратниот освојувач на „Златниот гонг“ и двократниот „Спортист на Македонија“

loading...