„Веритас“: Со едно „порше“ на отец Пимен може да се нахранат стотици семејства

Loading...

Граѓанската иницијатива „Веритас“, која е против уривањето на црквата „Св. Константин и Елена“ на скопскиот плоштад, му одговара на отец Пимен на обвинувањата дека со јајцата што се потрошиле вчера пред Општина Центар можеле да нахранат сиромашни и гладни деца.
– Со пет фрлени јајца по оние што сакаат да уриват цркви не може да се нахранат сиромашните, но со едно „порше карера“, во какво е сликан отец Пимен, може да се нахранат стотици фамилии – велат од „Веритас“.
Извор: republika.mkГраѓанската иницијатива „Веритас“, која е против уривањето на црквата „Св. Константин и Елена&l

loading...
Loading...