Верижен судир на 19 возила

Верижен судир од дури 19 возила се случи во азмериканската држава Аризона, каде што три лица загинаа, а 12 се повредени. Дури 19 превозни средства се судрија во американската држава Аризона. Меѓу возилата се и шест огромни шлепери. 
Според локални телевизии спасувачки тимови со специјална техника се обидуваат да ги разелат камионите за да ослободат патници приклештени меѓу нив и автомобили.
Причина за несреќата е бурата и малата видливост како резултат од бурата.
Полицијата известува дека во момент на несреќата видливоста била под три метри.Дури 19 превозни средства се судрија во американската држава Аризона. Меѓу возилата се и шест огромни шлепери. 
Според локални телевиз

Пронајдете не на следниве мрежи: