Верувале или не: овие пет теории на завера некогаш биле вистинити!

Loading...

Изведување на експерименти со луѓето кои се заразени со сифилис, војна интервенција која би делувала како кубанската, лажно сведочење на девојче против Ирак, криумчарење на нацистички научници во САД и давање дрога на немоќни луѓе, се само едни од неколкуте вистини кои долго време биле скриени. Постојат доста теории на завера, а луѓето кои пропагираат такви приказни се сметаат за луѓе фанатици на кои им е потребна медицинска помош.
Сифилис експеримент
Во периодот од 1932 до 1972 година направена е серија експерименти над 400 припадници од црната раса во Соединетите Американски држави, кои биле инфицирани со сифилис. Јавното здравство им ветило бесплатно лечење, но добиле само аспирин.
Целта на овој експеримент била да се следи развојот на болеста.
Операција „Нортвудс“
Во 1997, како резултат на убиството на Џон Кенеди, 15 000 страници се објавени од документите под наслов „Операција Нортвудс“. Во шеесеттите години САД се подготвувале да ја нападнат Куба.

Сведочењето на Нејири:
Во август 1990 година дошло до судир меѓу Ирак и Кувајт, главно околу нафтените полиња. Во октомври истата година целиот свет ги свртe очите кон девојчето Нејри (15 години), која лиела солзи додека говорела за некакви зло дела кои ги почнале ирачките војници. Малата Кувајтчанка била сведок на убиствата на околу 300 бебиња во болница.
Операција „Специјалци“
Како дел од Операцијата „специјалци“, прокриумчарени се нацистички научници од ракетната индустрија, медицината и одделот за хемиско оружје во САД.
„Мк – ултра“
МК-пребарување е дизајниран да се создаде совршен серум на вистината, кој би се користел на заробени руски шпиони. Постојат доста теории на завера, а луѓето кои пропагираат такви приказни се сметаат за луѓе фанатици на кои им е потребна медицинска помош.

loading...
Loading...