Ви претставуваме листа: Овие работи никако не смеете да ги миете со детергент за садови

Детергентот за перење садови често го доживуваме како сенаменско средство за чистење. Ви ја претставуваме листата на предмети што никако не би требало да ги третирате со детергент за садови.1-Автомобил: Оние кои својот лимен миленик го мијат дома често користат детергент за садови. Избегнувајте го при чистењето на автомобилите бидејќи детрегентот може да ја оштети бојата. Специјализираните шампоми за автомобили ја штитат бојата и горниот слој на лакот.
2-Прозорци и огледала: Овие површини често ги миеме со детергент за садови. Но дали сте знаеле дека наместо сјај, тој може да им остави траги? Ако е силен, детергентот може да е прилично абразивен, па затоа најдобро е да не ризикувате.

3-Облека наменета за хемиско чистење: Флеките на облеката направена од фини ткаенини нема да паднат ако ги измиете со детергент за садови, иако тоа ви е прва реакција кога на омилените пантолони ќе ви падне парче храна. Имајте на ум дека детергентот може да и наштети на ткаенината.
4-Машина за садови: Останавте без таблета за машината за садови и планирате да ја замените со детергент за садови? Немојте, освен ако не сакате соба полна со пена. За разлика од обичниот, специјалниот детергент за машини за садови прави помалку пена и полесно паѓа од садовите. При користењето на обичниот детергент често доаѓа до претерано создавање на пена која излегува од машината за време на перењето.1-Автомобил: Оние кои својот лимен миленик го мијат дома често користат детергент за садови. Избегнувајте го при чистењето на авто

Пронајдете не на следниве мрежи: