ВИДЕО: „Чудо од ракометар“- Постигна гол со салто во воздухот

Eден извонреден потег може да за момент да ве трансформира во светска позната личност, и тоа многу едноставно.Таков досега невиден погодок во ракометот го оствари четиринаест годишниот Есмен Смеплас од Норвешка и зачекори по патеката на светските обележани спортисти.
Ракометарот успеа да пресече топка на средината од теренот пробивајќи се во контра напад и постигна неверојатен погодок во мрежата на противникот правејќи салто во воздухот.
Погледнете го видеото на следната страна:

Таков досега невиден погодок во ракометот го оствари четиринаест годишниот Есмен Смеплас од Норвешка и зачекори по патеката на светските обележани

Пронајдете не на следниве мрежи: