Видео: Доцна во ноќта Заев ја посети Ленче Ристоска, што се договара?

Струмичкото Ауди А8 со кое се вози претседателот на СДСМ Зоран Заев токму вечерва е забележано пред зградата во која живее специјалната обвинителка Ленче Рисотоска на улицата „Алберт Ајнштајн“ во Скопје, пренесува КурирЗоран Заев веројатно на Ристоска ѝ дава инструкции за нови наредни монтирани случаи кои треба СЈО да ги објави во јавноста, а во кои јасна мета ќе биде ВМРО-ДПМНЕ.
Ова говори за поразително политичко инструирање на специјалното обвинителство во кое Заев посетувајќи ги обвинителите прави и дава нарачки за обвинителни процеси, што претставува фрапантен преседан во кој Заев го октроира и погубува судскиот систем.
Инаку, во јавноста е познато дека специјалната обвинителка Катица Јанева е со членска книшка од СДСМ, а ова говори дека Заев и преку Ленче Ристоска нарачува нови судски случаи.
Познато е и дека Заев од страна на СЈО беше амнестиран за случајот „Пуч“ и покрај бројните докази против него и Зоран Верушевски. Со повлекувањето на обвинението од Јанева и СЈО, Заев по вторпат е помилуван по аболицијата од Бранко Црвенковски за случајот „Глобал“ и криминалот од 8 милиони евра.
Преку своите постапки, СЈО многу пати досега ѝи покажа на јавноста дека е едно исто со СДСМ. Она што Заев ќе го замисли и испорача, неговата партнерка Јанева многу брзо го реализира преку разни конструкции без никакви поткрепени докази.
Покрај на Јанева, Заев очигледно почна да ѝ дава инструкции и на една од нејзините најблиски соработнички, Ленче Ристоска.Зоран Заев веројатно на Ристоска ѝ дава инструкции за нови наредни монтирани случаи кои треба СЈО да ги објави во јавноста, а во кои јасна мета ќе

Пронајдете не на следниве мрежи: