Видео: Досега необјавена снимка од бомбардирањето во Нагасаки: Вака се убиени преку 100.000 луѓе!

Атомското бомбардирање на јапoнскиот град Нагасаки се случило на 9 август 1945 година.До сега не била објавена снимката за оваа трагедија, која покажува како течеле припремите, а потоа го прикажува и самиот момент од експлозијата од досега невиден агол. Овој филм нема тон, но гласно говори за приказната за тоа како се убиени 1000.000 луѓе преку ноќ.
Јапан во Втората светска војна бил сојузник на нацистичката Германија и фашистичката Италија.
Бомбардирањето е изведено по одлука на претседателот Хари Труман. Наредбата ја извршиле американските бомбардери. Тоа било прв пат во историјата да се употреби нуклеарно оружје во војна. Самиот чин е контроверзен, иако со него се завршила Втората светска војна.

Првата бомба е фрлена на Хоришима на 6-ти август 1945 година. Ефектите биле ужасни. Илјадници мртви имало само од експлозијата и топлотниот удар.
Но, тоа не било доволно. На Нагасаки на 9-ти август претпладне била фрлена атомска бомба, која веднаш убила 39.000 луѓе, а за 75.000 се верува дека починале подоцна од здобиената радијација.
Црните капки кои паѓале и носеле радијација, однеле уште повеќе животи. Многу од преживеаните покасно умирале или уште умираат од последиците од бомбардирањето, како што се рак, леукемија и сл, такада никој со сигурност незнае колку жртви однело фрлањето на атомски бомби.
Објавена е снимка со припремите, а потоа и самиот чин на фрлање на бомбите на овој јапонски град. Иако филмот е без звук, тој гласно говори за приказната за тоа како загинале повеќе од 100.000 луѓе.
До сега не била објавена снимката за оваа трагедија, која покажува како течеле припремите, а потоа го прикажува и самиот момент од експлозијата од

Пронајдете не на следниве мрежи: