Видео: Еве каков е животот според правилата на „Исламската држава“!

Loading...

Мајка со АК-47, прицврстена над нејзиното рамо, го носи своето дете на игралиште. Маж вози автомобил и наредува на својата жена да го покри лицето: „Господ сака жени кои се покриени“. Жена во интернет кафе, на беспрекорен француски јазик, и кажува на својата мајка дека нема да се врати дома: „Јас не го преземав ризикот да дојдам овде, за да се вратам назад во Франција“. Светот доби редок поглед на животот во внатрешноста на градот Рака, контролиран од ИСИС, благодарение на смела, неименувана Сиријка, која носела скриена камера под нејзиниот превез, како што шетала низ северниот дел на градот, кој милитантите го презедоа под своја контрола пред 18 месеци.
Видео-извештајот е на телевизијата „France 2“ и е поставен на Јутјуб.

Според него, околу 150 Французинки живеат рамо до рамо со милитантите на ИСИС во северниот дел на Сирија, кои отпатуваа ам како џихад-жени на екстремистите.
Оваа недела, САД и нивните арапски сојузници воздушно го нападнаа Рака, барајќи да ги уништат милитантските позиции, во она што остана од „главниот град на Исламската држава“. 
Светот доби редок поглед на животот во внатрешноста на градот Рака, контролиран од ИСИС, благодарение на смела, неименувана Сиријка, која носела ск

loading...
Loading...