Видео: Генерали осомничени за пучот со лисици на раце на распит во полиција

Воени лица, со високи чинови кои се осомничени дека биле дел од неуспешниот обид за воен удар во Турција и симнување од власт на Реџеп Таип Ердоган, се снимени во полициската станица.На снимката од полициската станица во Анкара, се снимени неколку генерали со високи чинови, како се претставуваат и го кажуваат својот чин, додека нивните раце им се врзани зад грб.
Овие генерали беа во притвор а денеска треба да бидат изнесени пред судија.
Пред да ги кажат своите имиња, еден од мажите од позадина им довикува „Дали сте среќни сега кога не успеавте?“.
На снимката од полициската станица во Анкара, се снимени неколку генерали со високи чинови, како се претставуваат и го кажуваат својот чин, додека

Пронајдете не на следниве мрежи: