ВИДЕО: Холандија оштетена. Влаар сепак постигнал гол?!

По пеналот на Рон Влаар се чини дека топката ја поминала гол линијата, но останува само прашањето дали дефанзивецот при таа ситуација ја допрел топката со рамото.По неговиот шут и одбраната на Серхио Ромеро, топката поради чудното ефе од полето се врати во голот и со речиси целиот обем ја поминала гол линијата. Она што останува неразјаснето е тоа дали Влаар ја допрел топката со неговото рамо.
Доколку ја допрел, тогаш одлуката на судиите дека нема гол е исправна, но доколку не ја допрел, тогаш Холандија е оштетена, бидејќи според сите правила оваа одбиена топка завршила во гол и треба да се смета како реализиран пенал.
Дали Влаар ја допрел топката со рамото или не, проценете сами.По неговиот шут и одбраната на Серхио Ромеро, топката поради чудното ефе од полето се врати во голот и со речиси целиот обем ја поминала гол линија

Пронајдете не на следниве мрежи: