Видео: Ќе се шокирате што прави овој човек со туѓите деца!

Loading...

Ако некогаш патот ве однесе во Јужна Кореја и нејзиниот главен град Сеул, сигурно ќе забележите дека ова богато друштво по многу работи се разликува од остатокот од светот. Не, не е во прашање ништо грдо, туку нешто толку благородно што ќе се воодушевите. Замислете дека мирно се шетате по улица и одеднаш налетувате на чудесна дрвена кутија, вградена во ѕидот на една црква. Иако делува како да е во прашање поштенско сандаче, во него не се оставаат писма, туку сирачиња кои никој не ги сака!
Свештеникот од црквата Јусаранг во Сеул, пасторот Ли Џонг-рак, свесен е дека во неговиот град има многу бебиња кои непланирано стигнале на овој свет.

Сакајќи да им пружи шанса за живот на ваквите деца, одлучил да ја постави оваа кутија.
Наместо да го фрли во контејнер, канализација, на депонија или негде на улица, сега мајката која не е во состојба да се грижи за своето новороденче, може да му обезбеди сигурен спас.

Во оваа кутија е топло, обезбедена е со детектори на чад и директно е поврзана со црквата.

Во Сеул секоја година се раѓаат над стотици непосакувани деца, а најголем број од нив не успеваат да преживеат. Со својата несебична работа, пасторот Ли успева да ја промени судбината на овие мали бебиња. 
Замислете дека мирно се шетате по улица и одеднаш налетувате на чудесна дрвена кутија, вградена во ѕидот на една црква. Иако делува како да е во пр

loading...
Loading...