Видео: Конечно стигна одговор од Samsung – Exynos 5 Octa ќе ги користи сите 8 јадра

Loading...

Кога MediaTek го претстави својот прв 8 јадрен процесор, компанијата се фалеше дека тоа е првиот кој вистински ги користи сите 8 јадра. Конечно стигна одговор од Samsung…Кога MediaTek го претстави својот прв 8 јадрен процесор, компанијата се фалеше дека тоа е првиот кој вистински ги користи сите 8 јадра. Конечно стигна одговор од Samsung…
Во моментот, Exynos 5 Octa може да користи само 4 јадра истовремено, но благодарение на Heterogeneous Multi-Processing технологијата, чипот на Samsung исто така ќе може да го постигне истото.
Конфигурацијата ќе ги префрли сите потешки и комплицирани задачи на четирите A15 јадра, додека пак позадинските и помали процеси ќе бидат извршувани на послабите A7 јадра. Samsung тврди дека со искористување на осумте јадра, драстично ќе биде подобрен 3D гејминг, аугментираната реалност и напредното сурфање на Интернет (HTML 5).

Преземено од: GSM.MKКога MediaTek го претстави својот прв 8 јадрен процесор, компанијата се фалеше дека тоа е првиот кој вистински ги кори

loading...
Loading...