Видео: На денешен ден е основана рок групата „Рибља чорба“

Loading...

На денешен ден 15 Август 1978 година пред точно 35 години е основана рок групата Рибља Чорба!На денешен ден 15 Август 1978 година пред точно 35 години е основана рок групата Рибља Чорба!
Рибља Чорба е една од најпопуларните југословенски рок групи, кojа е основана во Белград 1978 година од страна на Бора Ѓорѓевиќ. Тој бил член на бендот Suncokreti и по некое време решил да направи нов бенд со неговите пријатели од групата СОС (Миша Алексиќ, Рајко Којиќ и Мирослав Милатовиќ), па ја основле Рибља Чорба.
На 22 декември тие го објавиле својот прв  хит „Лутка са насловне стране“ која веднаш постигна голема популарност, како и сите песни кои следeа понатаму во нивната музичка кариера.
Повеќе на ТЗМ.МКНа денешен ден 15 Август 1978 година пред точно 35 години е основана рок групата Рибља Чорба!

loading...
Loading...