Видео: Најчудната храна што се јаде во Њујорк

Loading...

Познато е дека во американската метропола Њујорк може да се најде се што ќе посакате. Дали сте претпоставувале дека ваква чудна храна се јаде во Њујорк, која можеби повеќе ќе ве асоцира на некои неразвиени племиња?
Во срцето на Менхетен, Њујорк, постои ресторан познат под името Макарлика. Овој ресторан се разликува од сите останати бидејќи ја продава најчудната храна што може да се најде во овој американски град. 
Храната е позната како балут, а всушност претставува јајце од посебен вид патка. Она што се јаде е всушност живиот фетус во ова јајце од патка. 
„Businessinsider“ направи видео истражување за тоа на кој начин се јаде оваа најчудна храна во Њујорк.
Погледнете го видеото на следниот линк. 
Дали сте претпоставувале дека ваква чудна храна се јаде во Њујорк, која можеби повеќе ќе ве асоцира на некои неразвиени племиња?
Во срцето

loading...
Loading...