Видео: Ова е најголемиот зајак на светот – Нема да верувате колку тежи

Loading...

Гордиот сопствени на титулата за најтежок зајак на светот му припаѓа на Даријус, кој годишно јаде 4000 моркови, 120 зелки, како и 730 порции храна за зајци за што неговите сопственици издвојуваат повеќе од 3000 евра.Запознајте го Даријус џамбо зајакот кој тежи неверојатни 22.2 килограми и е долг 132 сантиметри. Овој зајак и според гинисовата книга е најголем на светот.
Него го одгледува едно семејство во Велика Британија. Дека тоа не е ни малку лесна задача се гледа од купот храна која треба да се одвои за овој џиновски зајак.
Според неговите сопственици , тој е буквално ненаситен и често станува лут и агресивни кога сака повеќе храна.

Инаку, зајакот е потомок или син на поранешниот рекордер во тежина Алис и внук на зајакот Ејми кој исто така еднаш беше најтежок во светот.
Погледнете го видеото на следната страна:

Запознајте го Даријус џамбо зајакот кој тежи неверојатни 22.2 килограми и е долг 132 сантиметри. Овој зајак и според гинисовата книга е најголем на

loading...
Loading...