Видео: Ова се најопасните 25 земји за живеење во светот

Секоја година, The Global peace index (дело на Институтот за економија и мир), се обидува да го утврди нивото на мирољубивост на 162-те најголеми земји во светот. Мерење на мирот во земјите е сложен процес кој се основа врз оценувањето на широк спектар на индикатори.Постојат вкупно 22 индикатори, вклучувајќи го бројот на надворешни и внатрешни конфликти, односот со соседните земји, политичката нестабилност, терористичките активности, бројот на убиства на 100.000 луѓе, бројот на затвореници на 100.000 луѓе, технологијата на вооружувањето и многу други.
Според организацијата, од 2014 година е најсигурно да се живее во Исланд, Данска и Австрија.
Откријте ги 25-те земји во кои често и трагично се губат човечките животи.Постојат вкупно 22 индикатори, вклучувајќи го бројот на надворешни и внатрешни конфликти, односот со соседните земји, политичката нестабилност, тер

Пронајдете не на следниве мрежи: