Видео: Полицијата убила 13 годишно момче, бидејќи носело играчка – пушка

Полицијата во Калифорнија убила 13-годишно момче биејќи носело пушка – играчка за која мислеле дека е вистинска пушка. Полицајците пукале во него откако момчето ја одбило нивната наредба ја да фрли пушката.Полицијата во Калифорнија убила 13-годишно момче биејќи носело пушка – играчка за која мислеле дека е вистинска пушка. Полицајците пукале во него откако момчето ја одбило нивната наредба ја да фрли пушката.
Трагедијата се случила еден ден откако 12-годишно момче во Невада го убило професорот по математика и ранило два ученика, по што се самоубило.
Шерифот на округот Соном за последниот случај изјавил дека изгледало како детето да носело вистинска пушка. Полицајците повикале засилување, а откако момчето одбило да ја фрли пушката, полицајците пукале во него. Станува збор за 13-годишниот Енди Лопез.
Едни починал на самото место, а татко му изјавил дека пушката-играчка била на неговиот другар.  Тоа било „реплика“ на калашников, која може да испука пластични пиштоли. Детето на појасот имал и пластичен пиштол.
„Како татко на две деца, не можам да замислам низ што минува неговото семејство“, изјавил шерифот Стив Фреитас.
Според портпаролот на училиштето во кое детето одело, Енди бил популарно, способно и паметно дете.Полицијата во Калифорнија убила 13-годишно момче биејќи носело пушка – играчка за која мислеле дека е вистинска

Пронајдете не на следниве мрежи: