Видео: Помошникот извиси, па се извлече со одлична реакција

Непосредно пред натпреварот помеѓу Шпанија и Чиле камерите регистрираа еден мошне интересен момент.Вообичаено пред натпреварите се ракуваат играчите, судиите, помошниците и надзорниците. Такабеше и пред натпреварот помеѓу Шпанија и Чиле, каде помошникот на судијата, канаѓанецот Џо Флечер, направи еден интересен гест.
Еден од службениците дошол да се поздрави со капитените на репрезентациите. Џо мислел дека ќе се поздрави и со него па пружил рака.
Кога поздравот не му бил возвратен, Џо веднаш со раката си поминал преку главата за да ја избегне незгодната ситуација. Тоа предизвикало смеа кај главниот судија Марк Гајгер и шпанскиот голман Икер Касиљас. На крајто, службеникот сепак се вратил да се поздрави со Џо.
По овој настан, се одигра спектакуларниот натпревар каде со резултат од 2:0 Чиле го декласираше актуелниот светски првак во фудбал, и ја испрати црвената фурија дома.

Вообичаено пред натпреварите се ракуваат играчите, судиите, помошниците и надзорниците. Такабеше и пред натпреварот помеѓу Шпанија и Чиле, каде пом

Пронајдете не на следниве мрежи: