Видео: Првиот проѕирен телефон во светот

Loading...

Тајванските компании “Polytron” го презентираа првиот проѕирен мобилен телефон во светот. Тоа е уред кој е речиси целосно направен од стакло. Видливи му се само камерата, мемориските картички и процесорот. Телефонот има екран на допир, СМС, SD картичка, батерија, микрофон, но се чини дека нема оперативен систем.
Компанијата “Polytron” да експериментираше со технологијата наречена “Polyvision Privacy Glass”, супстанца која станува проѕирна кога електрична струја поминува низ него. “Polytron” разви техника за вградување микроскопски жици во стаклото, така што тие се едвај видливи со голо око. Претставници на компанијата имаат намера да дадат зелено светло за продажба на овој мобилен телефон до крајот на 2013 година. 
извор: Tehnoklik.hrТајванските компании “Polytron” го презентираа првиот проѕирен мобилен телефон во светот. 

loading...