Видео: Слушнете ја најемотивната балада „Молитва“ на Давид Темелков!

Loading...

Со најемотивната македонска балада, Давид Темелков ја започнува својата музичка кариера.Давид Темелков е ново лице на македонската музичка сцена, тој својата кариера ја започнува со емотивна балада која никого нема да остави рамнодушен.
Песната „Молитва“ е комплетно авторско дело на Андреј Миске и неговата Miskebeat Production, чиј ексклузивец е токму Давид Темелков.
– „Се се случи толку спонтано, но и премногу брзо. За еден ден снимивме речиси се, искрено многу сум задоволен од тоа колку добар производ излезе на крајот. Сакам да се заблагодарам до Miskebeat продукција и Андреј Миске, направивме прекрасна песна која верувам дека никого нема да остави рамнодушен“, вели Темелков.
Давид Темелков веќе две години активно работи во Македонска Опера и Балет, најпрво како волонтер, а потоа хонорарно. Темелков е студент на Музичката Академија во Скопје на отсек соло пеење. Во слободно време Давид работи и како личен фитнес тренер.

Слушнете ја „Молитва“ на Давид:

 
Давид Темелков е ново лице на македонската музичка сцена, тој својата кариера ја започнува со емотивна балада која никого нема да остави рамнодушен

loading...
Loading...