Видео: Снимен како паничи во лифт, откако си ја фрлил вереницата од балкон!

Loading...

Симон Зитан (40) од балконот на зграда во Сиднеј си ја фрлил својата девојка, балерината од Канада Лиза Харнам. Зитан подоцна е снимен на безбедносните камери како ја дави својата девојка и напаѓа пред смртоносниот пад, а потоа  додека се спушта надолу да го пронајде нејзиното тело.На судењето најпрвин е покажано првото видео, а потоа и второто видео од лифтот. Судот изјавил дека во фармерките на починатата била пронајдена искината хартија на која пишувало „во домот и надвор постојат безбедносни камери“.
Необично е,  меѓутоа таа очигледно не ги забележила камерита кога насилно ја внесол во станот, точно 69 секунди пред смртниот пад.
Затоа е и забележано избезумното однесување на Зитан во ходникот од лифтот, додека во пиџами се спушта на улицата, каде имало и уште една снимка како телото на Лиза се распаѓа на тротоарот.

Судот засега ја разгледуваат и неговата ментална состојба за случајот во луксизниот стан во Сиднеј.На судењето најпрвин е покажано првото видео, а потоа и второто видео од лифтот. Судот изјавил дека во фармерките на починатата била пронајдена иск

loading...
Loading...