ВИДЕО: Со шише маваше по потпретседателката во Собранието – СДСМ го предложи за Претседател на ДИК

Loading...

Никола Рилковски ќе биде кандидатот на СДСМ за претседател на Државната изборна КомисијаНикола Рилковски ќе биде кандидатот на СДСМ за претседател на Државната изборна Комисија. Неговото име е единственото кое пристигнало во архивата на македонското Собрание. Тој треба да го наследи Борис Кондарко на функцијата прв човек на ДИК, по оставката од пред неколку недели. За да стане Претседател на ДИК, Рилковски треба да добие двотретинско мнозинство во Собранието. Тој е дипломиран правник и поранешен претседател. Јавноста го памети откако како паратеник, во моментот кога Собранието реши да му го одземе имунитетот на Владо Бучковски тој со шише ја мавна претседателската на комисијата за мандатно имунитетни прашања, Светлана Јакимовска. 
Извор:press24.mkНикола Рилковски ќе биде кандидатот на СДСМ за претседател на Државната изборна Комисија. Неговото име е единственото кое пристигнало во архивата н

loading...
Loading...