Видео: Создаден е првиот камионет од мраз

Loading...

 
Станува збор за вистински камионет од мраз, со мотор и електроника кој е во возна состојба.
  
Овој камионет е изработен од скулптори од Онтарио кои потрошија 5000 килограми мраз за негова изработка.
 
Камионетот за прв пат беше возен на крајот на декември, кога со брзина од 20 километри на час, помина 1.6 километри.
 
Погледнете го видеото!
  
Овој камионет е изработен од скулптори од Онтарио кои потрошија 5000 килограми мраз за негова изработка.
 
Ками

loading...
Loading...