Видео: Што изјави Сноуден во својата прва видео снимка?

Едвард Сноуден е снимен додека вечера со група поранешни американски функционери и службеници кои станале дошепнувачи на медиумите и каде тој ја прима наградата „Сам Адамс“. „Ние имаме извршна власт, Министерство за правосудство, кои не се наклонети да ги гонат високите функционери кои ги лажеа Конгресот и земјата. Но, ништо нема да ги спречи да го гонат некој кој им ја кажал вистината“ вели Сноуден на една од снимките.
На страната на Викиликс се објавени пет видеа каде што Сноуден вели дека американската влада го гони се со цел да го спречи да ја каже вистината пред светската јавност. 
Сноуден, на 1. август доби привремен азил во траење од една година за престој во Русија, откако повеќе од еден месец мина во транзитната зона на московскиот меѓународен аеродром Шереметјево.

 
„Ние имаме извршна власт, Министерство за правосудство, кои не се наклонети да ги гонат високите функционери кои ги лажеа Конгресот и земјата

Пронајдете не на следниве мрежи: