Знаел дека ќе биде растргнат: Фотографирал како му се приближува СТРАШНАТА СМРТ

Страшна трагедија се случила во шумата „Ashawa Preserve“, кога мала група студенти налетале на мечка која убила еден од нив.Полицијата деновиве објави фотографии од смартфонот на жртвата. Кога студентите се соочиле со големата мечка, тие почнале да бегаат во различни правци со што дополнително ја вознемириле мачката. Таа успеала да фати едно од момчињата, кој бил 22-годишен студент по информатика, по што го распарчила и го изела, пренесе Daily Mail.
Пријателите на настраданиот студент во успеале да се јават во полиција.
Еден од полицајците пукал во воздухот, но мечката не си заминала. Таа стоела покрај остатоците од несреќниот студент. На крајот полицајците била убиена. Ова е прв ваков случај во резерватот во последните 150 години. 
Експертите велат дека мечката најверојатна била вознемирена од бегањето на студентите.
– Кога бегате, ја предизвикувате мечката да ве лови. Доколку се работи за група луѓе, тогаш треба да групата да остане целосна за да се даде впечаток дека е побројна од осаменото животно, советува експертот за мечки Дејв Гаршелис.
Полицијата деновиве објави фотографии од смартфонот на жртвата. Кога студентите се соочиле со големата мечка, тие почнале да бегаат во различни пра

Пронајдете не на следниве мрежи: