Видео: Трамп евакуиран од бината поради закани со пиштол

Доналд Трамп за време на својата предизборна претседателска кампања во градот Рено во Невада, вчера бил евакуиран од бината, отакако избила паника поради закана дека некој во публиката има пиштол.Сведоците рекле дека слушнале повици „има пиштол, има пиштол“, но никој навистина не видел и оружје. Мајкл Њутон, кој помагал да се задржи мажот за кој се сметало дека е вооружен, рекол дека одеднаш настанала турканица:Четворица или пет мажи се бореа со него.
Некој извика: Тој има пиштол, тој има пиштол! Тогаш јас скокнав врз него да помогнам, сите викавме, за да ги предупредиме тајните служби – пренесува Гардијан.
Трамп се појавил неколку минути подцна кога осомничениот бил фатен, извикувајќи: Никој не рече дека ќе биде лесно и сакам да се заблагодарам на тајните служби.
Агентите од обезбедувањето задржале и претресле бел маж, кој стоел во предниот дел на публиката. Подоцна тој е изнесен придружуван од полицијата.
Претседателските избори во САД ќе се одржат на осми ноември.Сведоците рекле дека слушнале повици „има пиштол, има пиштол“, но никој навистина не видел и оружје. Мајкл Њутон, кој помагал да се зад

Loading...