Видео: Ужасно родителите ги принудуваат своите деца да се борат речиси до смрт

Loading...

Нов спорт за мали деца во САД, со огромни критики и обид за негов прекин.Децата ММА или „Панкратиан“, тренираат околу три милиони деца низ САД, а некои од нив имаат по 5 години. Родителите ги форсираат момчињата и девојчињата да продолжат со борбата, дури кога тие се дават во солзи од болка нанесена од клоци, удари. Врвот на борбата помеѓу два ММА борци внатре во индустрискиот метален кафез. Клоцање, удари и гушење, до пат на брутална победа.
Поразениот почнува да плаче на цел глас и ја бара својата мајка. Но ова не е невообичен крај на борбата помеѓу два борци статисти на телевизија – ова е детска ММА, која станува се повеќе популарен спорт меѓу децата во САД. Децата кои имаат сеуште едно цифрен број на години се борат со нивна возраст, додека публиката бара што пожестока борба. Се претпоставува дека околу три милиони момчиња и девојчиња, од кои некои имаат по пет години, меѓусебно се борат секоја недела додека тренираат пенкрејш. Некои од нив не носат заштита при борбата.

Критичарите овој спорт го нарекуваат варварски и стравуваат за безбедноста и каков ефект овој спорт ќе има врз овие деца. Противниците тврдат дека овој спорт нема многу разлика во однос со класичниот бокс или традиционалните боречки вештини.
Еден од борците е седум годишниот Кристофер Ареј. Кој е еден од поуспешните и за него се кажува дека е многу силен и дека не се плаши, на фотографијата може да се види како леже врз едно момче и го гуши пред самата победа. Оваа фотографија всушност покажува колку се овие борци млади и не им е место овде во рингот. Во изјавата за Си-Ен-Ен, овие деца изјавиле дека се принудени да се борат од страна на нивните родители.Децата ММА или „Панкратиан“, тренираат околу три милиони деца низ САД, а некои од нив имаат по 5 години. Родителите ги форсираат момчињ

loading...
Loading...