Видео: Војна на улиците во Киев, демонстрантите пукаат во што ќе стигнат, нападната екипата на РТ

Радикални демонстранти нападнаа кордон полицајци на улица во близина на плоштадот во Киев, со што нарушено е примирјето договорено за Денот на жалост.Демонстрантите стигнале до зградата на парламентот на земјата истуркувајќи ја полицијата во блискиот парк Марински. Прогласена е итна евакуација и членовите на парламентот и вработените ја напуштаат зградата.
Украинското МВР соопшти дека снајперист пука врз полицајците на плоштадот, при што ранети се над 20 припадници на полицијата. Демонстрантите палат гуми и фрлаат со молотови коктели и камења врз полицијата. Силите на редот пукаат врз демонстрантите со гумени куршуми и шок бомби.

Вооружените демонстранти го зазеле хотелот Украина, заробувајќи ја екипата на Раша Тудеј внатре, и пукаат од прозорците кон луѓето надвор.
Полицијата јави дека повеќе од 20 полицајци се повредени со снајперски оган.

Демонстрантите стигнале до зградата на парламентот на земјата истуркувајќи ја полицијата во блискиот парк Марински. Прогласена е итна евакуација и

Пронајдете не на следниве мрежи: