Видео: Запознајте го роботот што трча со брзина од 25 километри на час!

Loading...

Компанијата Boston Dynamics отиде чекор подалеку во напредокот на науката и технологијата, претставувајќи ја подобрената верзија на роботот Cheetah, односно WildCat, безжична верзија на својот претходник.Минатата година беше претставен роботот Cheetah, кој во лабораторија, со помош на електрична енергија достигна брзина од неверојатни 45 километри на час.
Подобрената безжична верзија наречена WildCat достигнува брзина од 26 километри на час, што и не е толку лош резултат. Роботот може да трча на два начини, да се движи напред и назад, а со него се управува на далечинско управување.
Она на што треба да поработат научниците е намалување на звуците што WildCat ги прави додека трча.
Погледнете го видеото:

 

Преземено од: GSM.mkМинатата година беше претставен роботот Cheetah, кој во лабораторија, со помош на електрична енергија достигна брзина

loading...
Loading...