Вистината за Охриѓанецот и Македонскиот турист!

Loading...

Ееее, скоро помина нашето долгоочекувано , а краткотрајно лето.. дојде набризна, набрзина и помина.. колку не послужи времево видовме и сами, ама шо викет старине, какви се луѓето , такво е и времето.. Ееее, скоро помина нашето долгоочекувано , а краткотрајно лето.. дојде набризна, набрзина и помина.. колку не послужи времево видовме и сами, ама шо викет старине, какви се луѓето , такво е и времето.. не требит да оценвиме какво ке е времето според бабите, дали била лоша , добра, непендек, ороспија… не, туку требит према то какви сме ние, према то да оцениме какво ке е времето денес.. е сега, прашање е какви сме ние… какви сме? не знам, не би рекол дека сме некакви воопшто, туку НИКАКВИ.. очи ке си извајме еден со друг, скопјани вакви, охриѓани такви, битолчани чинет, прилепчани не чинет, имет река со име Лајнарка.. е чудо големо, шо да речиме ние шо имаме село КУРајца, или ресенчани шо ги имет и двете Дупени, и горно и долно? А малце сме, да не собериш сите македонци мојт Скопје комотно да не соберит на плоштадон со се сите планој шо се за 2014 и 2444година.. Е шо е проблемот шо сме никакви ќе прашаме, како да не знајме.. Оделе скопјаниве у Грчка, нека одет, потака нека фатет, шо мојме да напрајме ние? да им дајме за без пари плескавица? или без пари увијач? е не можит така, ако веќе сакаш да глумиш скопјанец ( а знајме колку ги имат старите скопјани, друго све е дојдено од Росоман, Делчево, Пехчево и потака), онда морат да имаш и малце во џебот, а за да имаш во џебот, малце требит работа, а не само да чекаш на тато и мама да ти приберет некој динар зимава дур се пијаниш у кафиќите скопски. НЕ да чекаш да продает мама и тато крава во Стојаково, или патлиџанот од Миравци да држит цена ова година, за да мојш да тркниш до Охрид и да глумиш скопјанец…
Повеќе на ohrigani.mkЕеее, скоро помина нашето долгоочекувано , а краткотрајно лето.. дојде набризна, набрзина и помина.. колку не послужи

loading...
Loading...