ВИСТИНСКА АГОНИЈА: Затвореник умирал повеќе од еден час по добивањето на смртоносната инјекција

Џозеф Вуд (55), кој бил обвинет за двојно убиство, денеска беше погубен во САД.Вуд умирал повеќе од еден час по добивањето на смртоносната инјекција.
Неговите адвокати побарале итен прекин на погубувањето откако осудениот на смрт почнал тешко да дише и да се гуши по вбризгувањето на инјекцијата.
Гувернерот на Аризона, Џен Бруер, нареди целосна истрага за егзекуцијата иако нагласи дека затвореникот починал како што е предвидено според законот.Вуд умирал повеќе од еден час по добивањето на смртоносната инјекција.
Неговите адвокати побарале итен прекин на погубувањето откако осуден

Пронајдете не на следниве мрежи: