Вкусот на Скопје во Јавна соба

Loading...

Покрај иновациите и дизајнот по коj е познат нашиот центар Јавна соба, местото добива епитет на гастриномски центар со врвна кујна и тоа во регионални рамки. Се повеќе странци од Европа и регионот кои по различна основа престојуваат во Скопје ги посетуваат кулинарските работилници и слични активности кои се организираат во Јавна соба.
 
 
 Јавна соба го формира новиот вкус на градот Скопје и дефинитивно е предводник во промоција на современата македонска кујна во земјава. Во досегашните кулинарски проекти на големо задоволство на гостите во Јавна соба гостуваа:  Марк де Јонг, Пол Хотхауен, Мирко Митровски и редовниот шеф на кујна Катерина Николиќ.

Досега организирани настани:
21.март, 2016 – Француска вечера  –  кувар Марк де Јонг
4. јуни, 2016 – Шпанска вечера- кувар Марк де Јонг
28.јуни, 2016 – Индонезиска вечера – кувар Пол Хотхаузен
29.јуни, 2016 – Работилница за индонезиска кујна – кувар Пол Хотхаузен
6.јули, 2016 – Американска скара – кувар   Мирко Митровски
11. јули, 2016 – Работилница за италијанска кујна – кувар Марк де Јонг
Од септември 2016 во Јавна соба започнува и новиот проект на Реборн платформата за млади кулинарски ѕвезди. Најавени се гостувања на неколку врвни кувари од европски земји кои имаат за цел да го продолжат гастрономското продуховување на жителите на Скопје.Јавна соба го формира новиот вкус на градот Скопје и дефинитивно е предводник во промоција на современата македонска кујна во земјава. Во

loading...
Loading...